Twijfels over fulltime terugkeer van Blind bij Ajax:  'Dat is echt niet het plan'

Twijfels over fulltime terugkeer van Blind bij Ajax:  'Dat is echt niet het plan'
5 oktober om 09:17
Laatste update: 5 oktober om 10:21

Over hoe Danny Blind zal terugkeren bij Ajax zijn nog de nodige twijfels. De oud-voetballer zou worden genoemd als hoofd jeugdopleidingen, maar dat is de oud-voetballer volgens het AD niet van plan.

Het medium denkt dat Blind niet in de vorm van technisch directeur of hoofd jeugdopleiding zal terugkeren bij Ajax. "Zoals Louis geen fulltime baan meer neemt in het voetbal, neemt Danny Blind dat ook niet meer", klinkt het "Hij gaat geen fulltime baan meer op zich nemen. Dat is echt niet zijn insteek."

In het algemeen ziet het AD een trend bij Ajax. In Waalwijk leek Ajax weer eens een overwinning te boeken, maar de wedstrijd wertd door een zware blessure bij Ettiene Vaessen gestaakt. "Je zag heel duidelijk de keuze voor zo veel mogelijk Nederlandse jongens. De twee centrale verdedigers waren wel twee aankopen en dat zag er nog niet zo solide uit."

Het nieuwsmedium ziet een lastige periode in aankomst voor Steijn. Eerst wacht donderdagavond nog een uitwedstrijd tegen AEK Athene in de Europa League. "Daarna gaat het weer verder en krijgen ze AZ, FC Utrecht, PSV en Brighton. Ze spelen drie uitwedstrijden achter elkaar. Steijn is pas net aan de reeks begonnen die heel veel van het seizoen gaat bepalen. Daar zitten ze middenin."