Nieuws

Ramos witheet na PSV-uit: 'Vijftig keer terug gekeken, ziet dat ik hem niet raak'

Ramos witheet na PSV-uit: 'Vijftig keer terug gekeken, ziet dat ik hem niet raak'

04-10-2023 11:25

Sergio Ramos begrijpt niets van de beslissingen van scheidsrechter Daniele Orsato. De Italiaan had dinsdag de leiding over de wedstrijd in de Champions League tussen PSV en Sevilla, waarin hij de Spaanse verdediger meerdere keren bestrafte.

Aan de twee goals van PSV ging tot twee keer toe een fout van Ramos vooraf. Eerst tackelde de verdediger Malik Tillman in de eigen zestien waarna Luuk de Jong kon scoren en in het slot van de wedstrijd scoorde Jordan Teze uit een vrije trap die tot stand kwam door opnieuw een overtreding van hem. Over de eerste actie was Ramos witheet.

"Verschrikkelijk. We zoeken niet naar excuses, maar de scheidsrechter was helaas een hoofdrolspeler", begon Ramos na afloop geciteerd door Diario AS. "Bij de penalty kan de VAR toch helpen? Tegenwoordig heb je bij een fout de kans om die te herstellen."

"Als je een fout maakt, geef jezelf dan de tijd om die recht te zetten. Zelfs als je de beelden vijftig keer terugkijkt, zie je niet dat ik hem raak. Hij springt al en ik haal mijn voet weg. Er is duidelijk geen contact. Maar dan zegt de scheidsrechter nog dat het heel duidelijk is, met een gek gezicht", besluit hij.