Nieuws

Slot over treffen Atlético Madrid: 'Moeten ons beste duel van het seizoen spelen'

Slot over treffen Atlético Madrid: 'Moeten ons beste duel van het seizoen spelen'

03-10-2023 18:35 Laatste update: 18:57

Als Feyenoord het morgenavond opneemt tegen Atlético Madrid moet het volgens Arne Slot 'de beste wedstrijd van het seizoen’ spelen. Dat gaf de oefenmeester aan tijdens het persmoment voorafgaande van de wedstrijd in Madrid.

Slot weet wat het moet doen om woensdagavond een resultaat te boeken tegen Atlético Madrid. "We moeten veruit ons beste duel van het seizoen spelen. Met misschien wel dubbel de kwaliteiten die we de laatste zes, zeven wedstrijden hebben gebracht", begint Slot op de persconfentie, geciteerd door het AD. "We beseffen dat deze tegenstander ons waarschijnlijk de grootste weerstand gaat bieden die we in de laatste twee jaar gehad hebben", gaat de oefenmeester verder. Gernot Trauner, die naast Slot zat, deelt de mening van zijn trainer. "We kennen Atlético als grote club in Europa vol kwaliteiten. Die willen elke wedstrijd winnen en accepteren geen nederlagen", aldus de centrale verdediger.

In Atlético Madrid en Diego Simeone ziet Slot een voorbeeld voor zijn ploeg. "Toen hij het stokje overnam stond de club er niet echt goed voor. Hij heeft echt zelf het succes moeten bouwen, met een eigen identiteit en die winnaarsmentaliteit", meent Slot. "Daar hebben we twee jaar geleden in een oefenwedstrijd al een vleugje van mogen ruiken en daarom zijn ze een inspiratie geweest." Trauner weet uit de oefenwedstrijd, die twee jaar geleden met 2-1 werd gewonnen, wat hij nu kan verwachten. "We moeten er vanaf de eerste seconde staan. Want ze komen waarschijnlijk met vuurwerk uit de startblokken", begint Trauner. "We moeten ze geen grote ruimtes geven en ze weghouden bij ons doel. We moeten zien te overleven als ze ons onder druk zetten. Er komen ook kansen voor ons en dan moeten we koelbloedig zijn."

Feyenoord gaat als koploper van Groep E woensdagavond om 18.45 op bezoek bij Atlético Madrid, dat tegen Lazio de punten moest delen.