Nieuws

Kramer laat zich uit: 'Ik hoop zeker niet dat Ajax coëfficiëntpunten pakt'

Kramer laat zich uit: 'Ik hoop zeker niet dat Ajax coëfficiëntpunten pakt'

03-10-2023 17:14
1

Ajax hoeft donderdagavond in de Europa League niet te rekenen op de steun van Michiel Kramer. De spits van RKC Waalwijk vertelt aan tafel bij Veronica Offside dat hij hoopt dat de Amsterdammers verliezen van AEK Athene. De mogelijke coëfficiëntpunten voor Nederland interesseren hem niet zoveel.

"Ik hoop zeker niet dat Ajax coëfficiëntenpunten voor Nederland pakt", zo vertelt Kramer maandagavond. "Nee joh, van mij hoeven ze donderdag niet te winnen." De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde de eerste poulewedstrijd in de Europa League met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille en gaat deze week in Athene op jacht naar de eerste driepunter.

Afgelopen zaterdag stond Kramer nog met RKC tegenover Ajax. Die wedstrijd werd vlak voor tijd bij een 2-3 stand gestaakt door de zorgbarende situatie rondom doelman Etienne Vaessen. Kramer scoorde in de eerste helft de 1-1. Hij vierde zijn doelpunt door provocerend voor het vak van Ajax te gaan lachen. Tafelgenoot Hugo Borst vroeg wat hij precies deed. "Niks, ik keek ze gewoon aan, lachend. In de eerste minuut hadden we een corner. Dus ik liep voor dat Ajax-vak langs, dan kun je natuurlijk wel invullen wat je naar je hoofd geslingerd krijgt. De 'k-woorden' komen dan redelijk voorbij. Op de één of andere manier moet ik dan toch eventjes langslopen."

Wanneer het restant van RKC – Ajax wordt uitgespeeld, is nog niet bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!