Nieuws

Ajax breidt internationaal netwerk uit en gaat samenwerken met Braziliaanse club

Ajax breidt internationaal netwerk uit en gaat samenwerken met Braziliaanse club

03-10-2023 11:45

Ajax heeft vanaf het seizoen 2023/24 een samenwerking gesloten met Club Athletico Paranaense, zo meldt de club in het jaarverslag. De Amsterdammers zien in dat de Braziliaanse club een sterke jeugdopleiding heeft.

Van Ajax is bekend dat het samenwerkingen heeft met verschillende clubs uit het buitenland. Zo hebben de Amsterdammers in Mexico een verbond met CF Pachuca en in de Verenigde Arabische Emiraten met Sharjah FC. Daar komt nu ook het Braziliaanse Paranaense uit Curitiba bij.

'Na diverse gesprekken en voorbereiding in het seizoen 2022/2023 start Ajax vanaf het nieuwe seizoen een samenwerking met Club Athletico Paranaense uit Curitiba', zo valt te lezen in het jaarverslag van Ajax. 'De Braziliaanse club staat bekend om zijn eigen trainingsmethodologie en sterke jeugdopleiding. De samenwerking bestaat uit het uitwisselen van kennis en deskundigheid op gelijkwaardige basis', klinkt het.

Paranaense staat momenteel op de achtste plaats in de Brasileiro Série A, het hoogste niveau in Brazilië. De bekendste speler van die club is Vitor Roque, die naar FC Barcelona vertrekt. Dat er door de financiële beperkingen naar alle waarschijnlijkheid nog niet aankomende winter van, maar pas komende zomer.