Feyenoord dendert door: Go Ahead mede dankzij Gimenez eenvoudig opzij geschoven

30-09-2023 18:15 Laatste update: 18:38
1

Feyenoord heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. Mede dankzij de uitblinkende Santiago Gimenez en Calvin Stengs werd het 3-1 in Rotterdam.

Voor de wedstrijd begon werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de slachtoffers en nabestaanden van de schietpartijen in Rotterdam. Daarna begon het duel in De Kuip.

Feyenoord was vanaf minuut een op zoek naar de openingstreffer, maar die liet lang op zich wachten. De Rotterdammers kwamen, op wat speldenprikjes van Go Ahead na, niet in de problemen. In de 39e minuut leek Feyenoord loon naar werken te krijgen. Via een rush Yankuba Minteh ging de bal in het netje, maar in aanloop naar die goal maakte Mats Wieffer hands. De VAR stak zo een stokje voor die treffer.

Enkele minuten later was het toch Minteh die Feyenoord vlak voor rust op 1-0 zette. De aanvaller wurmde zich in de zestien langs een aantal Eagles-verdedigers en schoof de bal door de benen van Jeffrey de Lange in de goal.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Feyenoord bleef aanvallen en de zoektocht naar een tweede en derde treffer stopte niet. Gimenez zocht zijn goal, maar de Mexicaan was lang ongelukkig in de afronding. Calvin Stengs was dat niet. De middenvelder annex aanvaller schoof in de 56e minuut op aangeven van Quilindschy Hartman de 2-0 binnen. In de 78e minuut volgde tóch nog de treffer van Gimenez. Stengs speelde de spits aan en uit de draai schoot hij de 3-0 binnen.

In de slotfase deed Go Ahead via de ingevallen Sylla Sow nog wat terug, maar de zege van Feyenoord kwam niet meer in gevaar. Bekijk hier de stand in de Eredivisie