Reactie

Giménez spreekt schande over gestaakte Klassieker: 'Kwamen om ons werk te doen'

Giménez spreekt schande over gestaakte Klassieker: 'Kwamen om ons werk te doen'

30-09-2023 12:27 Laatste update: 12:28

Santiago Giménez verkeert in absolute topvorm bij Feyenoord. De Mexicaanse spits wist in het huidige Eredivisieseizoen al negen goals te maken en is daarmee de topscorer van de Eredivisie. Hij completeerde een hattrick in de gestaakte Klassieker tegen Ajax, en heeft daar wel een mening over.

Het ging afgelopen zondag namelijk helemaal mis, toen Feyenoord op bezoek kwam bij Ajax. Supporters gooiden herhaaldelijk vuurwerk op het veld, waardoor de wedstrijd definitief moest worden gestaakt. Op de woensdag erna werd het restant gespeeld. "Het is een schande dat de wedstrijd is gestaakt", zo vertelt Giménez in gesprek met de NOS. "Als spelers kwamen wij om ons werk te doen en dat het door externe factoren later moet worden uitgespeeld, is een schande. Maar het is opgelost, zoals het hoort op het veld. En we hebben gewonnen. Ik ben blij met mijn drie doelpunten, maar vooral met de overwinning."

Giménez is iemand van realiteitszin en positivisme, zelfs als hij niet mag spelen in de Champions League. Door de rode kaart die hij afgelopen seizoen opliep in de Europa League tegen AS Roma, moest hij de duels met Celtic en Atlético Madrid (komende woensdag) missen. "Dat is moeilijk, maar ik denk dat het goed is", luidt zijn antwoord. "Want zo leer ik dat ik tot het einde van de wedstrijd mijn hoofd koel moet houden."

Zijn doelpunten dragen bij aan een uitermate grote populariteit. Niet alleen in Mexico, maar ook in Rotterdam. Giménez blijft er vooralsnog nuchter onder. "Het draait niet alleen om doelpunten, maar ook om goed spelen. Ik voel me goed, maar ik kan nog veel meer brengen. Ik geef alles op het veld en probeer plezier te hebben. De rest gaat dan vanzelf."

Feyenoord speelt zaterdagmiddag om 16.30 uur in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd is in hoogtepunten te volgen in het liveblog van VoetbalNieuws dat te zijner tijd online komt.