Nieuws

Een echte derby in Schotland: hoeveel kost een kaartje voor de Old Firm?

Een echte derby in Schotland: hoeveel kost een kaartje voor de Old Firm?

29-09-2023 14:07

The Old Firm tussen Celtic en Rangers is een van de meest beladen derby's in het voetbal. De wedstrijd in het Celtic Park of Ibrox Stadium wordt vaak gespeeld met uitverkochte tribunes. Maar hoeveel kost een kaartje eigenlijk voor deze topwedstrijd? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Officiële kanalen

Voor een wedstrijd tussen de twee grootmachten uit Glasgow kun je een redelijke prijs betalen als je een ticket weet te bemachtigen via de officiële kanalen. De goedkoopste kaarten bij Rangers zijn omgerekend 56 euro. Voor een plekje op de populaire tribunes betaal je al snel 69 tot 80 euro. De duurste kaarten voor de Old Firm kosten bij Rangers zo'n 104 euro. Dit zijn plaatsen op de hoofdtribunes zoals de South Stand. Bij Celtic beginnen de tickets vanaf 37 euro.

Doorverkoopsites

Door de enorme vraag en beperkte capaciteit zijn kaarten voor de Old Firm moeilijk te bemachtigen. Op doorverkoopsites worden tickets daarom aangeboden voor honderden euro's. Prijzen van 600 euro of meer zijn geen uitzondering.

Kortom, een wedstrijdbezoek aan de beruchte Old Firm derby tussen Celtic en Rangers kost waarschijnlijk al snel enkele honderden euro's. Goedkope kaartjes bestaan, maar zijn lastig te krijgen.