Nieuws

Het Ajax-hart van Tadic blijkt te huilen: 'Het gaat hem ontzettend aan het hart'

Het Ajax-hart van Tadic blijkt te huilen: 'Het gaat hem ontzettend aan het hart'

29-09-2023 11:15

Dusan Tadic kijkt met pijn in het hart naar de situatie bij Ajax. Dat heeft de speler van Fenerbahçe vertelt in gesprek met journalist Freek Jansen van Voetbal International.

Tadic vertrok afgelopen zomer vrij uit het niets bij Ajax na een goed gesprek met de inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Inmiddels heeft de Serviër zijn draai gevonden bij zijn nieuwe club Fenerbahçe.

"Wij hebben nog vrij regelmatig contact en hij volgt het nog allemaal. Het gaat hem ontzettend aan het hart", begint Jansen, die de afgelopen dagen contact gehad met enkele oud-spelers van Ajax, waaronder Tadic, in de Pak Schaal Podcast van VI. "Het doet Tadic ontzettend veel pijn wat er nu allemaal aan de hand is en ook hoe hij bij Ajax weg is gegaan natuurlijk."

In zijn laatste seizoen kreeg de aanvaller, ondanks zijn rendement, veel kritiek te verduren. Iets te veel, denkt Jansen. "Vorig jaar moest hij er natuurlijk ook al flink trekken he. Dat is ook vrij onder de radar gebleven", vervolgt de clubwatcher. "Iedereen kraakte hem af vanwege zijn prestaties op het veld, maar als je ziet hoe belangrijk hij was in de kleedkamer en op het trainingsveld. Daar hebben we het al vaker over gehad. Voor hem heb ik wel een goed gevoel dat hij het niet hoeft mee te maken wat er nu allemaal hier aan de hand is", besluit hij.

Na dertien wedstrijden voor Fenerbahçe staat de teller van Tadic op vier doelpunten en twee assists. Donderdagavond stond de aanvaller nog in de basis in het met 4-0 gewonnen competitieduel tegen Istanbul Basaksehir.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!