Nieuws

Blind prijst voormalig ploeggenoot bij Ajax: 'Kan aanpassen als hij tijd krijgt'

Blind prijst voormalig ploeggenoot bij Ajax: 'Kan aanpassen als hij tijd krijgt'

28-09-2023 19:56

Daley Blind heeft een goed woordje gedaan over Donny van de Beek. De linksback van Girona FC prijst de persoon en voetballer van Manchester United.

Zowel Blind als Van de Beek weten hoe het is om een moeilijke periode te hebben, al is eerstgenoemde daar nu wel van verlost. Met Girona staat hij momenteel bovenaan in de Spaanse competitie. Ook kijkt hij nog altijd naar de verrichtingen van Van de Beek.

"Donny is echt een goede gozer en bovenal een zeer goede speler", begint Blind in gesprek met The Athletic. De Oranje-international ziet wat Van de Beek heeft genekt. "Maar grote blessures vormen een probleem voor hem. Het kan lastig zijn om daarvan terug te komen."

"Donny is een echte nummer 10", vervolgt Blind, die had gehoopt dat de middenvelder wat meer tijd in de basis had gekregen. "En er zijn niet veel teams die met een echte 10 spelen in het topvoetbal. Ik denk dat hij zich kan aanpassen aan nieuwe posities als hij tijd krijgt. Hij heeft de kwaliteit om een topspeler te zijn bij United, maar aan de andere kant wacht United op niemand", besluit hij.

Van de Beek zag afgelopen zomer een huurtransfer aan zijn neus voorbij gaan. De middenvelder behoorde daarnaast niet tot de selectie tijdens de eerste vijf competitiewedstrijden, maar dat was afgelopen weekend wel het geval. Ook viel hij in tijdens de wedstrijd om de Carabao Cup tegen Crystal Palace van afgelopen dinsdag.