Nieuws

Blind blikt terug op veelbesproken Ajax-tijd: 'Pijnlijk dat dit niet is gebeurd'

Blind blikt terug op veelbesproken Ajax-tijd: 'Pijnlijk dat dit niet is gebeurd'

28-09-2023 18:25

Daley Blind noemt het 'pijnlijk' dat de communicatie vanuit Ajax naar hem te wensen overliet. De verdediger van Girona FC blikt terug op de situatie tegenover het Engelse The Athletic.

Het verhaal van Blind is bekend. De linksback verruilde afgelopen winter in zijn ogen noodgedwongen zijn liefde Ajax voor Bayern München nadat er wat dingen speelden tussen hem en toenmalig manager Alfred Schreuder.

"Er waren wat problemen tussen mij en de manager. Het bestuur koos de kant van de manager en besloot dat ik moest vertrekken", begint Blind in gesprek met de Engelse krant. Het gebrek aan Amsterdamse communicatie wordt vervolgens aangehaald. "Voor mij gaat het niet om partij kiezen, maar om eerlijke concurrentie binnen het team en dat je elkaar met respect behandelt. Als er problemen zijn, kijk je elkaar in de ogen, praat je en ga je samen verder. Het is pijnlijk dat dit niet is gebeurd."

Momenteel speelt Blind niet meer in Duitsland, maar in Spanje. Het gaat de Oranje-international voor de wind bij Girona. Woensdag werd er wéér gewonnen, met 1-2 van Villarreal. Dat heeft ervoor gezorgd dat de club koploper is van de Primera División.