Transfernieuws

Hooggerechtshof vernietigt vonnis van clubloze Boateng in mishandelingszaak

Hooggerechtshof vernietigt vonnis van clubloze Boateng in mishandelingszaak

21-09-2023 14:17

Het hooggerechtshof in Beieren heeft het vonnis tegen Jérôme Boateng vernietigd. De voetballer moest in 2021 een boete van 1.8 miljoen euro betalen vanwege mishandeling van zijn voormalige vriendin. 

Boateng werd in 2021 verdacht van het opzettelijk toebrengen van lichamelijk letsel van zijn ex-vriendin na een incident in 2018. De boete die Boateng moest betalen werd later naar 1.2 miljoen euro verminderd. "Het proces was schokkend oneerlijk", meent advocaat Leonard Walischewski, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "De verdachte Boateng was al definitief veroordeeld voordat de beroepsprocedure zelfs maar was begonnen. Zijn recht op een eerlijk proces is geschonden."

Het hooggerechtshof heeft besloten dat het vonnis nu nietig is verklaard en heeft de zaak terugverwezen naar een lagere rechtbank. Boateng speelde tien jaar lang voor Bayern München en won op club- en mondiaal niveau alles wat er te winnen viel, maar maakte in 2021 de overstap naar Olympique Lyon. In juni van dit jaar gingen de club en speler uit elkaar. Boateng pakte onder meer een WK in 2014, twee Champions League-bekers, negen landstitels en vijf nationale bekers.