Nieuws

Vlap blinkt uit in wedstrijd tegen Ajax: Laatste maanden het vertrouwen gekregen

Vlap blinkt uit in wedstrijd tegen Ajax: "Laatste maanden het vertrouwen gekregen"

17 september - 17:20

Michel Vlap was zondag een constante plaag voor Ajax in De Grolsch Veste. De aanvallende middenvelder van FC Twente is tevreden over zijn spel na de zege op de Amsterdammers. 

Na afloop van de wedstrijd stond Vlap voor de camera van ESPN, waarin hij vertelt dat FC Twente de grote favoriet was om te winnen. "We kunnen van iedereen winnen hier in de Grolsch Veste, daarom ben zeker ik niet verbaasd dat we van dit Ajax winnen. We spelen ze kapot. Alleen de 2-1 was erg onnodig waardoor je ze hoop geeft, maar al met al we hebben dik- en dikverdiend gewonnen."

Vlap kende vorige seizoen een lastig jaar waarin hij maar vier keer wist te scoren. Dit seizoen liet de Fries zich goed zien in de voorbereiding en in de Conference League. "Ik heb heel veel vertrouwen de laatste maanden gekregen. Ik kijk best veel om me heen waar de ruimte is, dat gaat aardig goed, de trainer geeft me ook een vrije rol daarin." Ondanks de sterke wedstrijd van Vlap werd teamgenoot Sem Steijn de Man of the Match. "Ik dacht dat ik dat zou worden, maar bij Sem snap ik het ook wel", besluit Vlap. 

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 17 september 2023
Stadion
De Grolsch Veste
Aftrap
14:30
Scheidsrechter
Makkelie