Nieuws

Sem Steijn kijkt uit naar 'Steijn Derby': 'Mooi moment, Ajax is nog zoekende'

Sem Steijn kijkt uit naar 'Steijn Derby': 'Mooi moment, Ajax is nog zoekende'

16 september - 09:00

FC Twente-middenvelder Sem Steijn heeft grote ambities. De 21-jarige scoorde dit seizoen al vier keer en droomt hardop van het Nederlands elftal. Dat laat hij blijken in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

"Of het gaat lukken weet ik niet, maar ik ga er wel alles aan doen om dat te halen", stelt Steijn in gesprek met De Telegraaf doelend op Oranje. Steijn is goed begonnen aan het seizoen bij FC Twente. Hij heeft zijn draai gevonden onder de nieuwe trainer Joseph Oosting en scoort makkelijk. "Ik heb een goed gevoel voor ruimtes en kan goed lezen waar een bal eventueel zal vallen, waardoor ik vaak op de goede plek sta. Ik ben heel blij met de stappen die ik bij FC Twente heb gemaakt", legt de middenvelder uit. 

Komend weekend wacht voor FC Twente de kraker tegen Ajax. Voor Steijn wordt het een bijzonder duel, want hij staat dan tegenover zijn vader Maurice Steijn, de assistent-trainer van Ajax. "Een Steijn-derby bij FC Twente-Ajax is toch anders dan bij FC Twente - Sparta. Dat maakt het nog iets mooier", aldus de jonge Steijn.

De middenvelder kijkt er naar uit om weer in een volle Grolsch Veste te spelen. "Ik denk dat het voor ons een mooi moment is om Ajax te treffen. Ze zijn nog wat zoekende en ik denk dat we het hen lastig kunnen maken." Steijn is trots op de ontwikkeling die hij bij FC Twente heeft doorgemaakt. "Voor dit seizoen heb ik een doelpuntenaantal in mijn hoofd, maar dat houd ik lekker voor mezelf."

Uiteindelijk hoopt Steijn de weg naar Oranje te vinden. "Ik ben 21 en ik kan nog een hoop stappen maken. Voor dit seizoen hoop ik bij FC Twente de lijn door te kunnen trekken van afgelopen seizoen. We zijn natuurlijk wel wat jongens kwijtgeraakt, maar daar is ook kwaliteit voor teruggekomen", besluit de ambitieuze middenvelder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!