Nieuws

Maguire laat van zich horen na intense kritiek: 'Worstel niet met de mentale druk'

Maguire laat van zich horen na intense kritiek: 'Worstel niet met de mentale druk'

14 september - 12:03 Laatste update: 12:31
1

Harry Kane heeft van zich laten horen na de storm van kritiek die de Engelsman over zich heen kreeg. De verdediger geeft aan niet anders gewend te zijn en er niet over na te denken om te stoppen bij het nationale elftal.

Maguire ging tegen Schotland de mist in en werkte een bal in eigen doel. De Engelsman wordt wel vaker bekritiseerd en raakte zijn plaats bij Manchester United ook al kwijt. In de Engelse media krijgt de mandekker er al tijden flink van langs, maar zelf laat hij dat allemaal links liggen. "Ik ben helemaal niet iemand die met de mentale druk worstelt", begint de aanvoerder tegenover Engelse media. "Ik heb de laatste jaren veel meegemaakt en ben al bijna vier jaar de aanvoerder van Manchester United. Een enorme verantwoordelijkheid met alles wat daarbij komt kijken en zowel goed als slecht gaat."

In de Engelse media gingen stemmen op dat het beter zou zijn als Maguire zou stoppen als international, maar zelf denkt hij er niet over. "Mijn loopbaan bij Engeland is een grote prioriteit. Ik wil niet zeggen dat ik er gewend aan ben geraakt, maar ik kan goed omgaan met de kritiek. Het neemt ook de druk van mijn teamgenoten weg. Daardoor kunnen zij beter spelen."

De moeder van Maguire heeft op sociale media ook van zich laten horen en stelt vooral dat ze geen enkele ouder wenst mee te maken wat zij moet doorstaan. "Ik begrijp dat de voetbalwereld werkt met pieken en dalen, maar wat Harry mee maakt gaat te ver. Als ik zie hoe veel beledigende en negatieve opmerkingen hij krijgt in de media en van de supporters is het echt schandelijk. Ik wens dit soort misbruik aan niemand toe."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s