Opinie

El Ahmadi ziet oplossing voor spitsenprobleem Feyenoord: 'Dat zijn de enige twee'

El Ahmadi ziet oplossing voor spitsenprobleem Feyenoord: 'Dat zijn de enige twee'

14 september - 07:47

Karim El Ahmadi denkt dat Igor Paixão de beste oplossing is in de spits bij Feyenoord tegen Celtic. De Rotterdammers missen dan optie één Santiago Giménez wegens een schorsing en optie twee Ayase Ueda met een blessure. Trainer Arne Slot moet daarom improviseren, als komende dinsdag het duel in de Champions League wacht.

Celtic-thuis is de eerste in de Europese campagne voor Feyenoord. De Nederlandse landskampioen speelt in poule E verder tegen Atlético Madrid en Lazio. "Je speelt Atlético-uit, dan zou dat heel makkelijk kunnen met Minteh of Paixão", zo steekt El Ahmadi van wal bij Voetbalpraat van ESPN. "Maar tegen Celtic-thuis zou je denk ik wel heel veel de bal hebben. Dus om dan Paixão of Minteh in de spits te zetten… Die zullen niet heel veel ruimtes krijgen. Dus dan is het wel lastig, maar dat zijn wellicht de enige twee die je daar zou kunnen neerzetten. Of misschien Stengs als een valse spits. Tegen Atlético speel je wat terughoudender en heb je met Minteh of Paixão wat meer snelheid."

Als hij de voorste vier van Feyenoord zou neer zetten, kiest El Ahmadi daarom voor Luka Ivanusec op links, Paixão in de spits, Minteh op rechts en Stengs op tien. "Of die Ivanusec zou in de spits kunnen spelen. Misschien dat dat nog…", zo vult Kees Kwakman hem aan. "Maar dat zal Paixão dan wel worden. Die heeft daar vorig jaar volgens mij ook al een paar keer gespeeld. Stengs misschien naar rechts en misschien komt die Lingr (Ondrej, red.) er dan wel in op tien. Dat kan natuurlijk ook."

Feyenoord hervat de Eredivisie komende zaterdag om 16.30 uur met de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Dan is Giménez wel inzetbaar. Op dinsdag wacht het thuisduel met de Schotten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s