Nieuws

'Clubs en speler akkoord: Van de Beek maakt overstap naar nieuwe club van Lampard'

'Clubs en speler akkoord: Van de Beek maakt overstap naar nieuwe club van Lampard'

30-01-2022 13:39

The Athletic en Fabrizio Romano weten het zeker: Donny van de Beek vertrekt naar Everton. De 24-jarige middenvelder verlaat Manchester United voor een half jaar op huurbasis en gaat op jacht naar speelminuten bij The Toffees.

In eerste instantie leek Crystal Palace nog de beste papieren te hebben om zich van de diensten van de Nederlander te verzekeren. De ploeg van manager Patrick Vieira lijkt nu achter het net te vissen. Frank Lampard, de nog officieel aan te stellen manager van Everton, zag Van de Beek graag komen. Volgens The Athletic neemt de huidige nummer zestien van de Premier League het volledige salaris over van de international van Oranje.

Van de Beek stond afgelopen zomer hoog op het lijstje van toenmalig voetbaldirecteur Marcel Brands bij Everton. Tot een transfer kwam het toen niet: Manchester United hield een vertrek tegen. Nadat Van de Beek opnieuw een teleurstellend seizoen doormaakt, gaat de club niet langer voor een tijdelijk afscheid van de spelverdeler liggen.

Ook transferspecialist Romano bevestigt dat er een akkoord is bereikt. 'Donny heeft een aantal minuten geleden zijn keuze kenbaar gemaakt tegenover Frank Lampard', schrijft hij op Twitter. De doorgaans goed geïnformeerde Italiaan weet dat er naast het honorarium van Van de Beek ook een loonvergoeding aan United wordt betaald. 

Met het oog op het WK 2022 in Qatar is de door Ajax opgeleide middenvelder gebaat bij zoveel mogelijk speelminuten. Zowel de in november ontslagen Ole Gunnar Solskjaer en interim-manager Ralf Rangnick bij The Mancunians zagen het niet zitten in Van de Beek. Everton zag de man die in 2020 nog voor veertig miljoen euro van Amsterdam naar Manchster verhuisde, graag komen. Wegens blessures staan Abdoulaye Doucouré en Fabian Delph voorlopig aan de kant.