Felix zag zijn salaris flink dalen ten opzichten van een jaar eerder

'Opvallend: Felix levert extreem veel in om transfer naar Barça mogelijk te maken'

5 september 2023 om 07:49
Laatste update: 5 september 2023 om 07:52

Joao Felix wilde deze zomer per se naar FC Barcelona. De Portugees wees meerdere Europese topploegen af en leverde zeer veel salaris in om zijn droom werkelijkheid te laten worden.

Felix zat op een dood spoor bij Atlético Madrid en mocht vertrekken. De Portugees kwam afgelopen seizoen al een half jaar uit voor Chelsea, maar volgens hem was het zijn droom om voor Barça te spelen. De club heeft het echter financieel zwaar waardoor het lange tijd onmogelijk was om Felix aan te trekken. Volgens onder andere Mundo Deportivo kreeg de aanvaller aanbiedingen van onder meer Liverpool en Manchester United, maar wilde hij enkel naar Barcelona.

Dat er uiteindelijk op de slotdag van de transfermarkt een huurdeal werd beklonken, had aardig wat voeten in de aarde. Felix had eerder te horen gekregen van Barcelona dat hij enkel het resterende bedrag van het salarishuis kon gaan verdienen en op de slotdag bedroeg dat nog maar 400.000 euro per jaar. Aangezien zijn salaris in Madrid op jaarbasis twaalf miljoen euro bedroeg heeft de aanvaller flink in moeten leveren.