Nieuws

Officieel: Ramos laat Saudi's links liggen en keert terug naar oude liefde Sevilla

Officieel: Ramos laat Saudi's links liggen en keert terug naar oude liefde Sevilla

04-09-2023 17:30

Sergio Ramos keert terug bij zijn oude liefde Sevilla. De Spaanse topclub heeft een akkoord bereikt met de 37-jarige verdediger. Ramos tekent naar verluidt een contract voor één seizoen met optie voor nog een jaar.

Ramos leek op weg naar een lucratief avontuur in Saudi-Arabië, maar kiest nu toch voor een terugkeer naar Sevilla. De Spaanse recordinternational was na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain nog altijd transfervrij en sluit zich nu aan bij de club uit zijn geboorteregio. 

Voor Ramos wordt het zijn tweede periode bij Sevilla. Hij doorliep de jeugdopleiding van de club en brak daarna door in het eerste elftal. Voor de ploeg speelde de Spanjaard 48 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. In 2005 vertrok de verdediger naar Real Madrid, waar hij zijn hoogtijdagen beleefde. Met Madrid won hij alles wat er te winnen viel, waaronder vier keer de Champions League en vijf keer de La Liga.

Met de sensationele comeback van Ramos krijgt PSV te maken in de Champions League. De Eindhovenaren troffen Sevilla in de loting en komen de Spanjaard dus twee keer tegen in de groepsfase.