Nieuws

'Olympique Lyon 'done deal' met Stade Brest voor vervanger Guimarães'

'Olympique Lyon 'done deal' met Stade Brest voor vervanger Guimarães'

29-01-2022 21:41 Laatste update: 30-01-2022 15:20

Olympique Lyon zit niet stil na de verkoop van Bruno Guimarães aan Newcastle United. De club uit Frankrijk schijnt zelfs al de vervanger van de gewilde Braziliaan te hebben aangetrokken.

Romain Faivre wordt namelijk overgenomen van Stade Brest, zo zegt transferexpert Fabrizio Romano. De 23-jarige Fransman, die normaliter links op het middenveld speelt, krijgt naar verluidt een contract tot 2026. Stade Brest ontvangt ongeveer vijftien miljoen euro voor Faivre, die dit seizoen veel indruk maakt bij Stade Brest. De medische keuring zal aanstaande zondag plaatsvinden.

Faivre speelde dit seizoen 21 wedstrijden in de Ligue 1 en mocht tekenen voor zeven doelpunten en vijf assists. Daarmee was de Franse middenvelder betrokken bij bijna de helft van alle doelpunten van de club. Brest staat momenteel op de dertiende plaats in de Ligue 1. De achterstand op zijn nieuwe club, Olympique Lyon, is slechts drie punten. Les Gones stellen dit seizoen zwaar teleur en staan op de elfde plek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!