Transfernieuws

Update: Manchester United ziet bod op Amrabat resoluut van tafel geveegd worden

Update: Manchester United ziet bod op Amrabat resoluut van tafel geveegd worden

30-08-2023 14:17 Laatste update: 19:50

Manchester United gaat er alles aan doen om Sofyan Amrabat deze week nog vast te leggen, schrijft het doorgaans betrouwbare The Athletic. De Marokkaan wordt al lange tijd in verband gebracht met een overstap naar Old Trafford.

Het Britse medium wil een huurovereenkomst bereiken voor de Marokkaans international. De speler wil zelf dolgraag onder manager Erik ten Hag spelen en Fiorentina tijdelijk achter zich laten. Amrabat en Ten Hag werkten al eerder samen bij FC Utrecht. Een permanente overstap lijkt onwaarschijnlijk vanwege de financiële situatie bij Manchester. Amrabat staat tot 2024 onder contract bij Fiorentina, met een optie tot een extra seizoen.

United heeft meerdere spelers op het oog gehad voor de positie van verdedigende middenvelder, waaronder Ryan Gravenberch. Het lijkt er echter niet op dat The Red Devils gaan doorpakken voor de Nederlander, die ook in de belangstelling staat van Liverpool FC. United staat op het punt afscheid te nemen van Dean Henderson en ziet in Altay Bayindir de ideale opvolger van de doelamn. Ook is United in gesprek met Chelsea voor Marc Cucurella. 

Update: Fiorentina heeft het eerste bod van Manchester United afgeslagen. De Engele grootmacht stelde volgens The Athletic een huurdeal voor en had daar twee miljoen euro voor over. Amrabat mag echter niet op huurbasis vertrekken van Fiorentina, dat alleen een permanente transfer wil bespreken.