Nieuws

Iniesta spreekt zich uit tegen bondsvoorzitter na schandaal: 'Onacceptabel'

Iniesta spreekt zich uit tegen bondsvoorzitter na schandaal: 'Onacceptabel'

27-08-2023 12:17

Andres Iniesta heeft zich uitgesproken over het incident dat plaatsvond na de gewonnen WK-finale van de Spaanse vrouwen. De middenvelder noemt het gedrag van bondsvoorzitter Luis Rubiales onacceptabel.  

De Spaanse vrouwen wisten ten koste van het Engeland van Sarina Wiegman beslag te leggen op de wereldtitel. Na afloop kuste Rubiales bij het overhandigen van de medaille Jennifer Hermoso ongewild op de mond. Dat werd niet goed ontvangen in Spanje. De WK-winst is daardoor allesbehalve onderwerp van gesprek in Spanje. 

Iniesta is niet te spreken over de gang van zaken. 'Na wat er deze week is gebeurd, wil ik graag mijn verdriet uiten, als persoon, als vader van drie dochters, als echtgenoot en als voetballer, over de gebeurtenissen die we meemaken in ons voetbal en rondom het Spaanse vrouwenvoetbalteam', schrijft de middenvelder op X. 'Ik geloof dat we dit gedrag niet kunnen tolereren, dat een grote mijlpaal zoals het winnen van een WK zo wordt overschaduwd.

'Ik kan me niet voorstellen welk gevoel alle speelsters van het team op dit moment moeten hebben terwijl er niet gesproken wordt over het geweldige toernooi dat ze hebben gespeeld en het fantastische voetbal dat ze aan ons hebben laten zien', vervolgt Iniesta. 'Het is jammer dat een prachtig verhaal dat vele speelsters gedurende zoveel jaren hebben opgebouwd, is besmeurd.'

'In plaats daarvan hebben we een president moeten verdragen die vasthoudt aan zijn positie, die niet heeft toegegeven dat zijn gedrag onacceptabel is en die het imago van ons land en ons voetbal over de hele wereld schaadt.'