Wedstrijdverslag

Warrig ogend AZ brengt zichzelf in de problemen met gelijkspel tegen SK Brann

Warrig ogend AZ brengt zichzelf in de problemen met gelijkspel tegen SK Brann

24 augustus - 22:42
3

AZ heeft zichzelf donderdagavond geen goede dienst bewezen. De Alkmaarders in eigen huis met 1-1 gelijk tegen SK Brann en dat zou wel eens kunnen betekenen dat de return in Noorwegen een hels karwei wordt.

Voorafgaand aan het duel kreeg AZ-trainer Pascal Jansen een aantal flinke dompers te verwerken. Aanvoerder Jordy Clasie was niet aanwezig en ook Jesper Karlsson heeft een transfer gemaakt naar Bologna FC. Daar kwam donderdag ook nog eens bij dat Vangelis Pavlidis in verband wordt gebracht met een overgang naar Sevilla.

De onrust bij AZ was terug te zien op het veld. De Alkmaarders kregen in de eerste helft niet al te veel kansen, enkel een kopbal van Dani de Wit die rakelings over vloog. Brann beet een aantal keer wel gevaarlijk van zich af. Matthew Ryan lag een aantal keer goed in de weg.

In de tweede helft was er eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. Dat zorgde zelfs voor de openingstreffer van Brann. Fernando Castro was de speler die vanaf de rechterkant beheerst wist binnen te schieten. Het was voor Jansen genoeg redenen om te gaan wisselen. Eén van de invallers was Mayckel Lahdo. De aanvaller nam het doel een aantal keer onder vuur. Pantelis Hatzidiakos kon er één keer van profiteren: hij kopte de gelijkmaker binnen.

AZ ging nog op zoek naar de winnende treffer maar die kwam er niet meer. Aankomende donderdag staat de return in Noorwegen op het programma. Het duel begint om 19.00.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s