Reactie

Amsterdammer Padt met Ludogorets tegenover Ajax: 'Moeten boven onszelf uitstijgen'

Amsterdammer Padt met Ludogorets tegenover Ajax: 'Moeten boven onszelf uitstijgen'

23-08-2023 11:14

Sergio Padt staat donderdagavond met Ludogorets in de play-offs van de Europa League tegenover Ajax. De 33-jarige doelman bracht een groot deel van zijn jeugdopleiding door bij de Amsterdammers, maar staat vooral bekend als voormalig sluitpost van FC Groningen. Volgens hem is de komst van Ajax naar Bulgarije iets waar iedereen naar uitkijkt.

"Ze weten hier allemaal hoe groot Ajax is", aldus Padt in gesprek met ESPN. "Voorgaande jaren zijn ze nog heel ver gekomen in de Champions League en voor Ludogorets is het nu een grote eer om Ajax te mogen ontvangen. Zo’n zelfde gevoel heerste er vorig jaar toen we tegen AS Roma mochten spelen. Toen wonnen we thuis met 2-1."

Volgens Padt is Ajax 'natuurlijk' favoriet en maakt Ludogorets alleen kans wanneer het boven zichzelf uitstijgt. "Ik volg het Nederlands voetbal nog altijd en ze hebben het nu misschien lastig, maar het blijft een elftal met heel veel kwaliteit”, aldus de doelman. "Overigens hebben ze ook een fantastische assistent-trainer gehaald met Hedwiges Maduro. Ik heb nog met hem gespeeld bij FC Groningen en toen zag je al dat hij een trainer zou worden, en misschien zelfs wel een hele grote."

Of Padt ook daadwerkelijk gaat spelen, is echter nog maar de vraag. In de afgelopen wedstrijden ontbrak hij wegens een spierblessure. "Toen ik de loting zag, dacht ik: Shit, zo’n wedstrijd wil je  natuurlijk spelen. Dus als de trainer vraagt of ik 100% fit ben zal ik met 'ja' antwoorden."

Zeker is in ieder geval dat het nogal warm zal gaan worden in Razgrad, het noordoosten van Bulgarije. "Al zal het donderdagavond uiteraard wel iets meer afgekoeld zijn”, zo vervolgt Padt. Maar het stadion zal fantastisch zijn, de grasmat is ook geweldig. Het stadion was trouwens al snel uitverkocht. Voor iedereen in Bulgarije is dit interessant om naartoe te gaan. Nu maar hopen dat we een mooie wedstrijd krijgen."