Nieuws

Ten Hag reageert op situatie Van de Beek: 'Hij zoekt naar iets nieuws'

Ten Hag reageert op situatie Van de Beek: 'Hij zoekt naar iets nieuws'

19-08-2023 21:52 Laatste update: 22:03

Erik ten Hag heeft zaterdag bevestigd dat Donny van de Beek uitkijkt naar een andere club. De middenvelder zat niet bij de wedstrijdselectie voor het verloren duel met Tottenham Hotspur.

Ten Hag vertelde na de nederlaag in Londen dat Van de Beek en ploeggenoot Brandon Williams op zoek zijn naar een nieuwe club. "Zij zoeken naar iets nieuws", aldus de Nederlandse coach van United. 

De manager sprak wel zijn waardering uit voor de inzet van het tweetal. "Ze doen altijd hun uiterste best. Ik ben enorm blij met hun toewijding."

Van de Beek staat volgens berichten in de belangstelling van Real Sociedad. Het is onduidelijk hoe concreet de interesse vanuit Spanje is. De 26-jarige middenvelder wil na drie teleurstellende jaren graag een nieuw avontuur aangaan.

Sinds zijn komst naar United in 2020 wist Van de Beek nooit een vaste basisplaats te veroveren. In twee seizoenen kwam hij tot zestig wedstrijden, waarin de voormalig Ajacied slechts 2 keer scoorde.

Met zijn transfer naar La Liga hoopt Van de Beek zijn carrière nieuw leven in te blazen. Eerder meldde De Telegraaf dat Ajax ook een poging gedaan zou hebben om de middenvelder terug naar Amsterdam te halen. Echter, was deze deal financieel onhaalbaar.