Reactie

Ajax-target doet denken aan De Boer: 'Die is ooit verboden om rechts te gebruiken'

Ajax-target doet denken aan De Boer: 'Die is ooit verboden om rechts te gebruiken'

16-08-2023 16:45
1

Ajax is naarstig op zoek naar een linksback en daar worden twee kandidaten voor genoemd. Nicolas Tagliafico en Gastón Avila, twee Argentijnen waarvan de eerste niet haalbaar lijkt te zijn. Avila lijkt dat in ieder geval meer en deze speler blijkt zelfs trekjes van niemand minder dan Frank de Boer te hebben.

Mocht Ajax uiteindelijk doorpakken met Gavila, dan zal het met een flinke zak geld aan moeten kloppen bij Royal Antwerp FC, de huidige werkgever van de linksback. Daan Slingers, de hoofdredacteur van de Belgische variant van VoetbalPrimeur, noemt een bedrag van om en nabij de elf miljoen euro, maar dan krijg je ook wat.

"Op defensief vlak staat hij zijn mannetje. Als back durft hij regelmatig uit te pakken met een crosspass richting de rechtsbuiten", begint Slingers in gesprek met de Nederlandse tak van VoetbalPrimeur. Avila doet hem aan een oude Nederlandse bekende denken. "Meestal speelt hij vooruit en zoekt hij niet de simpele oplossing bij een pass terug naar de centrale verdediger of de keeper. Hij heeft een goede trap en die passes doen mij denken aan Frank de Boer, vooral de crosspasses dan."

Waar Avila nog wel aan moet werken is zijn andere been, blijkt. "Ik denk dat hem ooit verboden is om rechts te gebruiken. Als je voor elke keer een euro van hem krijgt, is hij in zijn hele loopbaan nog geen vijf euro kwijt", vervolgt Slingers, die zich keer op keer verbaast. "Ik heb hem zelfs onmogelijke ballen zien terugspelen met buitenkant links, terwijl rechts veel simpeler zou zijn. Hij komt volgens mij daarom ook beter uit de voeten als linksachter dan als centrale verdediger. Centraal gaat hij sneller in de problemen komen", klinkt het.