Nieuws

Wanneer wordt de definitieve selectie van Jong Oranje bekendgemaakt?

Wanneer wordt de definitieve selectie van Jong Oranje bekendgemaakt?

15-08-2023 11:01

Nederland onder de 21 speelt volgende maand twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Moldavië en de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië. De jongelingen van bondscoach Michael Reiziger moeten op jacht naar het liefst twee overwinningen, om een goede uitgangspositie te behouden voor het eindtoernooi. Wanneer maakt de KNVB de definitieve selectie bekend? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Over het algemeen maakt de KNVB een kleine maand voor de start van een interlandperiode zijn voorselectie bekend, om een week daarna de definitieve selectie door te geven. Dit keer is dat anders. De voorselectie van het Nederlands elftal onder de 21 wordt vrijdagmiddag 18 augustus bekendgemaakt. Oranje speelt vervolgens op 8 september in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk tegen de jongelingen uit Moldavië en op 12 september uit tegen Noord-Macedonië. 

Wanneer wordt de definitieve selectie van Jong Oranje bekendgemaakt?

De definitieve selecte wordt twee weken na de voorselectie bekendgemaakt. Op vrijdag 1 september weten de jonge talenten van Michael Reiziger waar ze aan toe zijn. Dan volgt in de middag de definitieve selectie van Jong Oranje. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!