Nieuws

Wie is Luka Stojkovic, de middenvelder waar Feyenoord en Dinamo Zagreb om vechten?

Wie is Luka Stojkovic, de middenvelder waar Feyenoord en Dinamo Zagreb om vechten?

15-08-2023 08:42 Laatste update: 16-08-2023 20:46
1

Het werd medio augustus duidelijk dat Feyenoord inzet op Luka Stojkovic van NK Lokomotiva Zagreb. Wie is deze Kroaat, die het probleem op het middenveld van de Rotterdammers kan gaan oplossen? VoetbalNieuws licht de negentienjarige speler uit. 

Luka Stojkovic werd op 28 oktober 2003 geboren in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. De middenvelder begon als jongetje zijn voetbalcarrière bij Nk Sloga en vertrok even later naar Nk Naftaš om zich verder te ontwikkelen. Topclub NK Lokomotiva had al snel door dat de speler bijzonder kon zijn en haalde de middenvelder, die ook als vleugelspeler uit de voeten kan, op dertienjarige leeftijd naar de club. 

Stojkovic werd in de jeugd bij Lokomotiv opgenomen en mocht zich in 2018 voegen bij het O17-elftal. De middenvelder ontwikkelde zich met ieder seizoen en beklom de jeugdladder in Kroatië. Ook in de nationale jeugdelftallen liet Stojkovic zich zien: in twee jaar tijd ging de speler van het O18-elftal van Kroatië naar de ploeg van Jong Kroatië toe, waar de teller inmiddels op vier interlands staat. Feyenoord concurreert met Dinamo Zagreb om de handtekening van de speler.

De middenvelder speelde tot dusver 69 wedstrijden voor Lokomotiva en wist daarin zeven keer te scoren en elf assists af te leveren. Stojkovic heeft de blik naar voren en kan met beide benen een splijtende pass afleveren. Ook duikt de speler vaak op in het strafschopgebied van de tegenstander. Bovendien kan Stojkovic zichzelf goed staande houden in de kleine ruimtes.