Breaking news

Blessure Rulli zwaarder dan verwacht: Ajax-keeper tot de winter uitgeschakeld

Blessure Rulli zwaarder dan verwacht: Ajax-keeper tot de winter uitgeschakeld

14-08-2023 13:05 Laatste update: 16:56

Gerónimo Rulli staat sowieso tot de winterstop aan de kant bij Ajax. Dat maken de Amsterdammers maandag bekend. De Argentijnse doelman liep zaterdagavond een schouderblessure op in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, waardoor Jay Gorter hem verving.

Ajax meldt dat onderzoek heeft uitgewezen dat Rulli geopereerd moet worden. Opvallend genoeg verving niet Diant Ramaj hem tegen Heracles, maar Jay Gorter. De club haalde de Duitser in eerste instantie als tweede keeper in huis. "Maar ik heb hem vorige week maar een half uurtje aan het werk gezien, dus ik koos voor Jay", aldus triainer Maurice Steijn zaterdagavond tegenover ESPN. "Hij kent deze achterhoede en is vertrouwd met de jongens."

Het plan met Gorter verandert echter niet. "Ik heb met hem gesproken. Ik vind hem een uitstekende keeper, maar hij moet gaan keepen. Dat plan lag er vorig jaar al met een verhuur, want het is zonde als hij op de bank komt te zitten. Daarom hebben we een andere keeper gehaald."

Rulli stond onlangs nog in de belangstelling van Bayern München, maar door de blessure zijn die transferperikelen helemaal van de baan. De Duitsers zagen hem als mogelijke vervanger van de eveneens geblesseerde Manuel Neuer. Ook Remko Pasveer is door een kwetsuur nog uitgeschakeld bij Ajax.