Van Ginkel matchwinner bij winnend Vitesse in Volendam ondanks vroege achterstand

11-08-2023 22:32 Laatste update: 12-08-2023 07:13

Vitesse heeft de seizoensopener in de Eredivisie winnend afgesloten. De ploeg van trainer Thomas Letsch won met 1-2 bij FC Volendam, ondanks een vroege achterstand. Invaller Marco van Ginkel werd matchwinner.

Volendam kwam al na tien minuten op voorsprong via Robert Mühren. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een enorme domper te verwerken toen Mühren met rood van het veld werd gestuurd.

In de tweede helft wist Vitesse met een man meer de wedstrijd te kantelen. Matthijs Tielemans zorgde voor de 1-1, waarna invaller Van Ginkel in de slotfase de 1-2 binnenschoot. De aanvoerder kopte raak na een voorzet van Carlens Arcus.

Dankzij de late treffer van Van Ginkel begint Vitesse het seizoen met een zege, ondanks de vroege achterstand tegen tien man van Volendam. De Arnhemmers zijn voorlopig koploper van de Eredivisie.