Transfernieuws

'Lens gaat doelpunten machine Akpom vast leggen, Ajax vist achter het net'

'Lens gaat doelpunten machine Akpom vast leggen, Ajax vist achter het net'

11-08-2023 22:19

Lens bereikt een akkoord met Middlesbrough over Chuba Akpom. Dat meldt L'Équipe. De 27-jarige Engelsman tekent voor een transfersom van elf miljoen euro, die via bonussen kan oplopen tot dertien miljoen euro.

Akpom moet bij Lens de opvolger worden van Loïs Openda, die naar Club Brugge vertrok. De spits was vorig seizoen goed voor maar liefst 28 doelpunten in het Championship bij Middlesbrough.

De Engelse spits tekent een contract voor vier seizoenen bij de Noord-Franse club. Middlesbrough ontvangt elf miljoen euro voor Akpom, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen tot dertien miljoen.

Akpom speelde drie seizoenen voor Middlesbrough en groeide er uit tot een doelpuntenmachine. Volgens Sky Sports Duitsland was Ajax ook geïnteresseerd in de diensten van de spits, maar technisch directeur Sven Mislintat lijkt nu achter het net te vissen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!