'Ajax en Dinamo Zagreb zijn eruit: Amsterdammers maken tientallen miljoenen over'

'Ajax en Dinamo Zagreb zijn eruit: Amsterdammers maken tientallen miljoenen over'
11 augustus om 21:18
Laatste update: 11 augustus om 21:19

Ajax heeft een akkoord bereikt met Dinamo Zagreb over Josip Sutalo, zo weet Sky Sports Duitsland. Naar verluidt gaat er een bedrag van 25 miljoen euro gemoeid met de transfer.

Eerder deze week bood Ajax nog twintig miljoen euro op Sutalo, maar dit bod werd van tafel geveegd. De clubs zijn naar verluidt nu geland op een transfersom van 25 miljoen euro inclusief bonussen.

In Amsterdam ligt er een vijfjarig contract klaar voor de Kroaat, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het nog wel even duren voordat hij officieel de overstap maakt. De verdediger zal namelijk eerst nog mee moeten doen met de Champions League-kwalificatiewedstrijden van Zagreb tegen AEK Athens. De laatste wedstrijd hiervan is op 19 augustus. 

Sutalo wordt als de opvolger van Jurriën Timber gezien, die onlangs voor veertig miljoen naar Arsenal vertrok. Zoals het nu lijkt, wordt de verdediger de zesde aankoop van Sven Mislintat. Eerder haalde de Duitser al Carlos Forbs, Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic en Branco van den Boomen naar Amsterdam.