Nieuws

Ajax weet waar het aan toe is en treft Bulgaarse óf Kazachstaanse club

Ajax weet waar het aan toe is en treft Bulgaarse óf Kazachstaanse club

07-08-2023 13:24 Laatste update: 17:47

Ajax weet sinds maandagmiddag waar het aan toe is in de play-offs van de Europa League. De Amsterdammers nemen het op tegen de winnaar van het tweeluik tussen FK Astana en Ludogorets.

De Kazachstaanse en Bulgaarde club nemen het tegen elkaar op en de winnaar van het tweeluik meldt zich tegen Ajax. De ploeg van Maurice Steijn staat 24 en 31 augustus tegenover de winnaar van het tweeluik en moet op die manier deelname aan de Europa League zien af te dwingen. Ludogorets staat op het moment van schrijven vijfde in de Parva Liga, maar wist het afgelopen seizoen landskampioen te worden. Astana staat halverwege het seizoen tweede in de competitie, maar werd vorig seizoen eveneens landskampioen. 

Ajax speelt het eerste duel van het tweeluik uit en moet daarom afreizen naar Kazachstan of Bulgarije. De Amsterdammers kennen een teleurstellende voorbereiding richting het nieuwe seizoen en lijken nog enkele spelers kwijt te raken. Edson Álvarez is hard onderweg naar West Ham United en ook Mohamed Kudus en Mohamed Daramy staan op de vertreklijst.