Nieuws

Mislintat en aanwinst dolgelukkig: 'Hou van mooi voetbal, daarom wil ik naar Ajax'

Mislintat en aanwinst dolgelukkig: 'Hou van mooi voetbal, daarom wil ik naar Ajax'

06-08-2023 10:05
3

Ajax heeft de komst van Jakov Medic officieel aangekondigd. Zowel de speler als technisch directeur Sven Mislintat zijn dolblij met de transfer.

Ajax betaalt slechts twee à drie miljoen euro voor de verdediger die overkomt van FC St. Pauli. "Iedereen kent Ajax en weet welke legendes hier gespeeld hebben. Ik kan het nog niet echt geloven. Nu ik de kans krijg wil er vol voor gaan", begint Medic bij Ajax TV. "Ik ben in het veld een totaal ander mens dan daarbuiten. In het veld geef ik altijd alles. Ik hou ervan om te vechten, om tegendoelpunten te voorkomen. Dat is mijn taak. Maar ik hou ook van mooi voetbal. Daarom hou ik ook van Ajax. Ajax-spelers staan bekend om het mooie voetbal. Daar is Ajax beroemd om geworden."

Mislintat vertelt dat hijnde verdediger afgelopen jaar al naar Stuttgart had willen halen, maar gelukkig is dat dat toen niet lukte zodat hij nu Ajacied is. "Jakov is een speler die je weinig tegenkomt. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid. Met een fantastische werkhouding. Hard in de duels. Hij doet er alles aan om tegendoelpunten te voorkomen. Dat zijn kwaliteiten die je in elk team kunt gebruiken." Over veelzijdigheid hebben ze bij Ajax ook niet te klagen, legt Mislintat uit. "Hij kan zowel rechts als links centraal achterin spelen en hij heeft ook weleens als 'zes' gespeeld."