Transfernieuws

'Ajax en andere Nederlandse club hoeven niet meer te rekenen op Stuttgart-spits'

'Ajax en andere Nederlandse club hoeven niet meer te rekenen op Stuttgart-spits'

02-08-2023 22:37 Laatste update: 22:46

Ajax lijkt de komst van Serhou Guirassy te kunnen vergeten. Volgens het Duitse BILD heeft VfB Stuttgart biedingen van 'meerdere clubs' uit de Eredivisie afgewezen voor de spits. Het ziet er zodoende naar uit dat hij óf naar de Premier League vertrekt óf in de Bundesliga blijft.

De interesse van Ajax in Guirassy werd afgelopen week bekend. Toen werd nog gemeld dat de aanvaller uit Guinee een stap naar Amsterdam wel zag zitten, maar dat lijkt ondertussen veranderd. Het Duitse tabloid heeft het over meerdere Nederlandse clubs, waardoor het aannemelijk is dat er nog een andere Eredivisionist in de markt was.

Nottingham Forest zou hem maar wat graag willen overnemen. De 27-jarige goalgetter 'droomt' van een transfer naar de Premier League, maar wil koste wat kost de nummer één in de spits zijn. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zijn contract bij Stuttgart, lopende tot 2026, uitdient.

Guirassy was vorig jaar van grote waarde voor de Duitsers, die zich via de nacompetitie ternauwernood wisten te handhaven in de Bundesliga. In 28 officiële wedstrijden wist hij maar liefst 14 keer het net te vinden. Ajax had hem op het oog als concurrent voor Brian Brobbey, maar kan zich nu dus op andere targets richten.