Transfernieuws

'Ontiegelijk veel belangstelling' voor topscorer Douvikas: 'Iedere dag is er een'

'Ontiegelijk veel belangstelling' voor topscorer Douvikas: 'Iedere dag is er een'

29-07-2023 22:38

FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas kan rekenen op 'ontiegelijk veel belangstelling' van meerdere clubs. Dat vertelt Jordy Zuidam, technisch directeur van de club, in gesprek met ESPN. De Domstedelingen hopen de spits, die afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie werd, desondanks te behouden.

"Iedere dag is er weer eentje. Hopelijk is er weer bijna eentje om en zit 'ie nog steeds hier", aldus Zuidam. Tot het sluiten van de transfermarkt op 1 september is een vertrek van Douvikas meer dan realistisch, maar Utrecht stelt dat het niet voor één gat te vangen is. Een langer verblijf van Douvikas is dan ook het doel. "Dat zou natuurlijk hartstikke mooi zijn als dat zou lukken, maar we moeten ook natuurlijk realistisch zijn. Hij is topscorer van de Eredivisie op een jonge leeftijd."

Volgens de bestuurder is er dan ook 'ontiegelijk veel' belangstelling voor de Griekse goalgetter. "Maar we hebben al aangegeven dat we er heel strak in zitten en als hij gaat, dan zal dat absoluut voor een prijs zijn wat ook voor de club heel goed zou zijn. En anders blijft hij nog een jaar hier."

Douvikas werd in de zomer van 2021 voor 1,2 miljoen euro door Utrecht overgenomen van Volos NPS uit Griekenland. Sindsdien speelde hij 75 wedstrijden voor de club, waarin hij 32 keer wist te scoren. Twintig daarvan waren afgelopen seizoen goed voor de topscorerstitel van Nederland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!