Transfernieuws

Voormalig Barça-talent vertrekt naar Porto, Catalanen hebben terugkoopoptie

Voormalig Barça-talent vertrekt naar Porto, Catalanen hebben terugkoopoptie

29-07-2023 19:51

Nico González verruilt FC Barcelona definitief voor FC Porto. De Portugezen betalen 8,5 miljoen euro voor de middenvelder, die gold als één van de grootste talenten uit de Catalaanse jeugdopleiding. Barcelona heeft echter wel een optie om hem op den duur terug te kunnen kopen.

Dat maakt de Spaanse landskampioen zaterdagavond bekend via haar officiële kanalen. 'FC Barcelona wil Nico González publiekelijk bedanken voor zijn inzet en toewijding en wenst hem het allerbeste voor de toekomst', zo valt er op de website te lezen.

De 21-jarige spelverdeler brak in 2018 door tot de eerste selectie en leek op den duur één van de spillen te kunnen gaan worden op het middenveld, maar zo ver kwam het na 37 officiële wedstrijden uiteindelijk niet. Nico werd in het afgelopen seizoen al verhuurd aan Valencia, maar maakt nu dus een definitieve transfer naar Porto. Hij tekent er een contract tot medio 2028.

"Ik ben super blij om hier te zijn", zo laat Nico weten tegen de clubmedia van Porto. "Ik had al enkele Portugese ploeggenoten die heel erg positief waren over deze club. Ik wil heel graag aan de slag en iedereen ontmoeten, in het bijzonder Pepe. Die zie ik als een groot voorbeeld van wie ik veel kan leren."