Breaking news

Voetbalcarrière abrupt ten einde: Silva (37) zwaait af na opgelopen knieblessure

Voetbalcarrière abrupt ten einde: Silva (37) zwaait af na opgelopen knieblessure

27-07-2023 15:23 Laatste update: 15:31
2

David Silva heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. De 37-jarige middenvelder van Real Sociedad liep in de voorbereiding een zware knieblessure op en heeft daarom besloten om met voetbal te stoppen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen sloeg het noodlot toe voor Silva. De ervaren Spanjaard liep een kruisbandblessure op waardoor hij dit kalenderjaar niet meer in actie zou kunnen komen voor Sociedad, de club waar hij de Champions League mee in zou gaan.

Het zware letsel heeft Silva uiteindelijk doen besluiten om na een hoop mooie jaren af te zwaaien van het topvoetbal. De middenvelder speelde in zijn carrière voor Valencia, Eibar, Celta de Vigo, Manchester City en Real Sociedad. Met The Citizens werd hij vier keer kampioen van Engeland.

Ook voor het Spaanse voetbal heeft Silva de voorbije jaren een hoop betekend. Met het Spaanse nationale elftal won hij één keer het WK (2010) en schreef hij twee EK’s bij (2008 en 2012). Zijn voormalig voetbalcollega Cesc Fabregas maakte eerder deze zomer al dezelfde beslissing.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!