Nieuws

Welke speler heeft de meeste doelpunten ooit gemaakt in de Champions League?

Welke speler heeft de meeste doelpunten ooit gemaakt in de Champions League?

27-07-2023 09:30

Talloze wereldsterren schitterden in de Champions League. Topspitsen van weleer maakten de ene na de andere treffer in het miljardenbal. Maar wie is eigenlijk de topscorer van de Champions League aller tijden? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit!

Cristiano Ronaldo is de topscorer aller tijden in de Champions League. De Portugese vedette speelde gedurende zijn voetballoopbaan in Europa bij Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en Juventus. Met de drie laatstgenoemde clubs was hij actief op het hoogste Europese clubtoernooi. In totaal speelde hij 183 wedstrijden verdeeld over negentien seizoenen. In deze wedstrijden wist Ronaldo maar liefst 140 treffers te produceren.

Lionel Messi staat op plek twee in het klassement van topscorers in de Champions League. De Argentijnse wereldster speelde evenals Ronaldo negentien seizoenen Champions League-voetbal. Hij kwam in totaal tot 163 wedstrijden voor FC Barcelona en Paris Saint-Germain samen. Hierin was Messi goed voor 129 treffers. Robert Lewandowski completeert de top-3. De Poolse spits maakte 91 Champions League-treffers.

Topscorers Champions League

1. Cristiano Ronaldo (140)
2. Lionel Messi (129)
3. Robert Lewandowski (91)
4. Karim Benzema (90)
5. Raúl (71)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!