Exclusive

Wie is Serhou Guirassy, de mogelijk nieuwe concurrent voor Brobbey bij Ajax?

Wie is Serhou Guirassy, de mogelijk nieuwe concurrent voor Brobbey bij Ajax?

24-07-2023 15:55 Laatste update: 16:44

Volgens diverse media heeft Ajax zich bij VfB Stuttgart gemeld voor Serhou Guirassy. De 27-jarige aanvaller moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey. VoetbalNieuws stelt het transfertarget aan je voor!

Guirassy werd op 12 maart 1996 geboren in Arles, Frankrijk. De Fransman met roots in Guinee viel al snel op met zijn voetbaltalent. Bij de Franse club Stade Laval brak Guirassy door in het betaald voetbal. Op het tweede niveau van Frankrijk was hij twee jaar actief, tot in 2015 LOSC Lille voor hem aanklopte. Na twee seizoenen Lille verkaste Guirassy op twintigjarige leeftijd naar het Duitse 1.FC Köln, dat een kleine vier miljoen euro voor hem over had.

Vechten tegen degradatie en Champions League-voetbal

De Duitse club verhuurde Guirassy in 2018 aan Amiens SC in zijn thuisland Frankrijk. De aanvaller hield de Fransen eigenhandig in de Ligue 1 door in de laatste wedstrijd de winnende en beslissende goal voor zijn rekening te nemen. Amiens nam Guirassy vervolgens definitief over voor zes miljoen euro. Het seizoen erop degradeerde de Franse club wel uit de Ligue 1 en dus was er geld nodig. De club verkocht Guirassy voor vijftien miljoen euro aan Stade Rennes, waar de aanvaller Champions League-voetbal zou gaan spelen.

Nieuwe concurrent voor Brian Brobbey?

Na een jaar bij Stade Rennes transfereerde Guirassy naar het VfB Stuttgart, waar destijds ook Sven Mislintat werkzaam was. De inmiddels 27-jarige Guinees maakte de afgelopen twee seizoenen indruk bij de Duitse club en staat nu in de belangstelling van onder meer Ajax. Guirassy moet in de hoofdstad gaan concurreren met Brian Brobbey. Sinds het vertrek van Lorenzo Lucca en Dusan Tadic heeft de jeugdinternational geen concurrentie meer op zijn positie. Naar verluidt moet Guirassy, die zelf wel oren heeft naar een Ajax-move, zo’n vijftien miljoen euro kosten.