Transfernieuws

Ajax maakt komst van Deens toptalent (16) wereldkundig en maakt miljoenen over

Ajax maakt komst van Deens toptalent (16) wereldkundig en maakt miljoenen over

21-07-2023 15:01 Laatste update: 15:12

Ajax heeft Lasse Abildgaard aangetrokken om de jeugdopleiding te doorlopen. Het zestienjarige Deense toptalent van Silkeborg IF heeft een meerjarig contract getekend in Amsterdam.

Het is geen verrassing dat Ajax aan de haal gaat met Abildgaard. De Amsterdammers voerden lange tijd gesprekken met de entourage van de tiener, die zijn debuut al maakte in de hoofdmacht van Silkeborg. Vrijdagmiddag maakte de club uit de hoofdstad de transfer wereldkundig, maar wel onder voorbehoud van enkele formaliteiten. Volgens Deense media is er zo'n anderhalf tot twee miljoen euro met de overgang gemoeid.

Abildgaard tekent voor drie seizoenen bij Ajax en sluit aan bij de Onder 17 van de club. De jongeling wordt op de clubsite van de Amsterdammers bestempeld als een speler die zowel op het middenveld als de aanval uit de voeten kan.

Met Abildgaard treedt er opnieuw een talent in de voetsporen van andere voormalig Deense talenten die voor Ajax speelden. Christian Eriksen, Kasper Dolberg en Viktor Fischer zijn de meeste bekende namen die ooit furore maakten in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!