Exclusive

Wie is Lasse Abildgaard, het Deense talent dat bij Ajax heeft getekend?

Wie is Lasse Abildgaard, het Deense talent dat bij Ajax heeft getekend?

21-07-2023 15:03 Laatste update: 15:02

Ajax heeft zich versterkt met Lasse Abildgaard. De zestienjarige Deen gaat de jeugdopleiding van de Amsterdammers versterken. Wie is dit jonge talent? VoetbalNieuws schetst een portret.

Wie is Lasse Abildgaard?

Lasse Abildgaard werd op 27 februari 2007 geboren in Voel, Denemarken. Hij speelt al geruime tijd in de jeugd van Silkeborg IF, een club uit de hoogste Deense voetbalcompetitie. Hij staat te boek als een zeer talentvolle buitenspeler, die op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten kan en tot dusver voornamelijk zijn wedstrijden speelde in het Onder 19-elftal van de club. Abildgaard is tevens een Deens jeugdinternational. Hij speelde al dertien wedstrijden voor Denemarken Onder 19 in de zogenaamde Boys League en scoorde daarin driemaal.

Eind 2022 liep hij al eens stage bij de Amsterdammers, net als pas geleden bij RB Salzburg en Manchester United. "Het zit niet in de pijpleiding dat hij daar ook direct zal blijven na de stage, maar we sluiten niets uit als zijn ontwikkeling goed blijft gaan", zo zei Peter Christian Hansen, talentmanager van Silkeborg, destijds over Abildgaard. Amper een halfjaar later is de overstap nagenoeg rond.

Zelfde jeugdclub als Kasper Dolberg

Ajax betaalt naar verluidt één miljoen euro aan Silkeborg, de club waar het in 2015 ook al eens zaken mee deed. Toen werd Kasper Dolberg voor drie ton opgepikt. Als Abildgaard net zo goed of nog beter wordt dan zijn landgenoot, dan wacht hem een roemrijke voetbalcarrière.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!