Transfernieuws

Chelsea sluit Ziyech buiten van reis naar Verenigde Staten: ook Lukaku niet mee

Chelsea sluit Ziyech buiten van reis naar Verenigde Staten: ook Lukaku niet mee

17-07-2023 20:52

Hakim Ziyech maakt geen deel uit van de selectie van Chelsea voor het aankomende trainingskamp. De Londense club neemt de Marokkaanse aanvaller niet mee naar de VS en houdt hem achter in Engeland. Zo is te lezen in een statement van de club. Chelsea zet daarmee de deur voor een transfer nog verder open.

De 29-jarige linkspoot stond al langer in de uitverkoop bij The Blues. Een overstap naar Al-Nassr ketste recent af, maar Ziyech mag nog altijd uitkijken naar een nieuwe werkgever. Chelsea licht zijn afwezigheid in de VS-selectie niet toe, maar een zomers vertrek lijkt dichtbij.

Ook Romelu Lukaku, Callum Hudson-Odoi en Pierre-Emerick Aubameyang ontbreken in de 29-koppige groep van manager Mauricio Pochettino. Zij lijken eveneens overbodig bij de Londenaren, die al vijftien spelers wisten te verkopen. Chelsea is bezig de selectie grondig te saneren.

Een speler die wel naar de Verenigde Staten mag afreizen, is Ian Maatsen. De 21-jarige linksback krijgt de kans zich in de voorbereiding te bewijzen. Maatsen keerde deze zomer terug van een huurperiode bij Burnley, waarmee hij promoveerde naar de Premier League.

In de VS speelt Chelsea oefenduels tegen Brighton & Hove Albion, Borussia Dortmund, Newcastle United en Wrexham.