Transfernieuws

'PSV wil Bosz nog altijd met verdediger herenigen en denkt aan tweede doelman'

'PSV wil Bosz nog altijd met verdediger herenigen en denkt aan tweede doelman'

17-07-2023 07:45

PSV begint na het plotse vertrek van Xavi Simons vol goede moed aan de nieuwe week en wil nog altijd Davinson Sánchez naar de club halen. De verdediger van Tottenham Hotspur werkte bij Ajax al samen met trainer Peter Bosz en moet richting Eindhoven komen.

Het Eindhovens Dagblad maakt de balans op na het vertrek van Simons. Noa Lang en Ricardo Pepi werden al gehaald om het doelpuntenmoyenne van de club omhoog te gooien, maar de exit van Simons zal een grote aanslag zijn op de Eindhovense voorhoede: de Nederlander was het afgelopen seizoen betrokken bij 28 doelpunten in 34 wedstrijden en iemand moet die schoenen gaan vullen.

PSV verdient wel vier miljoen euro aan de exit van Simons en wil dat geld gebruiken om Sánchez aan te trekken. PSV beschikt daarnaast slechts over drie basiswaardige middenvelders, waarvan Ibrahim Sangaré mogelijk vertrekt voor ruim 37 miljoen euro. De Eindhovenaren hopen nog twee waardige middenvelders aan te trekken. Ook wordt in augustus nog gekeken naar een tweede doelman.

Het ED merkt op dat PSV versterkingen moet halen om een kans te maken op de landsitel, gezien de rustige periode die Feyenoord doormaakt. 'De komende weken zijn cruciaal om een goede start van het seizoen te kunnen maken en daarom is te merken dat rondom het team van Bosz de druk nu al volop toeneemt', besluit het dagblad.