Transfernieuws

'Frenkie kan naar Premier League door ruildeal met Manchester City'

'Frenkie kan naar Premier League door ruildeal met Manchester City'

16-07-2023 20:46 Laatste update: 17-07-2023 14:21
2

Een opmerkelijk gerucht uit Engeland: Frenkie de Jong zou de overstap naar Manchester City kunnen maken. FC Barcelona is dermate gecharmeerd van Bernardo Silva dat een ruildeal tot de mogelijkheden behoort. 

The Mirror schrijft dat een ruildeal tussen beide partijen een reële optie is. Xavi zou zó onder de indruk van Silva zijn dat de Nederlander mogelijk bij de deal wordt betrokken. In het verleden werd Frenkie vooral aan Manchester United gelinkt, maar was Barça altijd onverbiddelijk: de Nederlander was niet te koop.

De Portugese Silva heeft werkelijk alles gewonnen en is pas 28 jaar, waarmee de Catalanen nog lang plezier zouden kunnen beleven aan de middenvelder. Silva zou zelf graag naar Barcelona willen, maar City wil de speler niet kwijtraken. Trainer Xavi Hernández gaf al aan dat er vorig jaar een poging werd gedaan de speler in te lijven, maar dat lukte niet. 

Frenkie maakte in 2019 de overstap van Ajax naar FC Barcelona en daar betaalden de Catalanen 86 miljoen euro voor. Een jaar later verlengde de Nederlander zijn contract. De middenvelder ligt tot 2026 vast bij Barça.