Transfernieuws

'Te Kloese is duidelijk: Feyenoord vraagt Timber-bedrag voor Geertruida'

'Te Kloese is duidelijk: Feyenoord vraagt Timber-bedrag voor Geertruida'

10-07-2023 19:54 Laatste update: 23:35
5

Feyenoord houdt vast aan een vraagprijs van 35 tot 40 miljoen euro voor Lutsharel Geertruida, meldt de Duitse tak van Sky Sports. RB Leipzig heeft interesse al bracht al een bod uit van 20 miljoen euro, maar dit is voor de Rotterdamers onvoldoende.

Algemeen directeur Dennis te Kloese hanteert een harde lijn in de onderhandelingen. Hij stelt dat Geertruida, wiens contract in Rotterdam tot 2025 loopt, alleen mag vertrekken als het clubrecord wordt verbroken. Deze is recentelijk nog verhoogd naar 25 miljoen euro na de verkoop van Orkun Kökcü aan Benfica.

Geertruida zelf heeft aangegeven de overstap naar RB Leipzig te willen maken. De situatie wordt door Sky omschreven als 'ingewikkeld', gezien de standvastigheid van Feyenoord en de wens van de speler. Het is nog onduidelijk of RB Leipzig bereid is het gevraagde bedrag neer te leggen.

Te Kloese ziet in Geertruida een speler van gelijkwaardige waarde als Jurriën Timber, die voor ongeveer 40 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen naar Arsenal is overgestapt. Ondanks interesse in andere spelers, zoals doelman Justin Bijlow, wil Feyenoord vasthouden aan de kern van het team en geen andere sterkhouders laten vertrekken. De eventuele verkoop van Geertruida zou dan ook een clubrecord moeten betekenen.