Real Madrid op zoek naar nieuwe coach: vijf potentiële opvolgers voor Ancelotti

Vijf potentiële opvolgers voor Carlo Ancelotti bij Real Madrid
6 juli 2023 om 12:54
Laatste update: 6 juli 2023 om 13:08

De Braziliaanse bondsvoorzitter Ednaldo Rodrigues bracht onlangs het nieuws naar buiten dat Carlo Ancelotti vanaf 2024 de nieuwe bondscoach van de Goddelijke Kanaries wordt. Dit betekent automatisch dat Real Madrid op zoek zal moeten naar een nieuwe coach. VoetbalNieuws zet vijf potentiële kandidaten op een rijtje!

Julian Nagelsmann

Kandidaat nummer één is Julian Nagelsmann. De 35-jarige Duitser is sinds zijn ontslag bij Bayern München in maart jongstleden clubloos. Toch heeft het tactische meesterbrein in het verleden al laten zien dat hij genoeg kwaliteiten heeft om zijn teams goed te laten functioneren. Bij TSG Hoffenheim en RB Leipzig presteerde hij uitstekend, waardoor Der Rekordmeister hem in de zomer van 2021 voor een bedrag van zo’n 25 miljoen euro losweekte bij Leipzig.

Xabi Alonso

Xabi Alonso wordt ook gezien als een goede kandidaat om Ancelotti op te volgen in Madrid. De Spanjaard, die tussen 2009 en 2014 onder contract stond bij Real Madrid, begon afgelopen oktober aan zijn eerste trainersklus bij Bayer Leverkusen. Alonso liet vanaf moment één zien dat hij alles in zich heeft om een toptrainer te worden. De voormalig international van Spanje bereikte de halve finale van de Europa League en eindigde met Leverkusen op plek zes in de Bundesliga.

Zinédine Zidane

Real Madrid kan er ook voor kiezen om opnieuw in zee te gaan met Zinédine Zidane. De Franse voetballegende presteerde uitstekend in zijn eerste twee periodes bij de Koninklijke. Zo won hij tussen 2016 en 2018 onder meer één landstitel en drie Champions League-trofeeën. In de periode 2019-2021 won Zidane nog één keer de Primera División met Real Madrid. Een nieuwe terugkeer zou op het eerste oog dus geen vreemde gedachte zijn.Vijf potentiële opvolgers voor Carlo Ancelotti

Raúl González

Het trainersprobleem van Real Madrid kan mogelijk ook intern opgelost worden. Clublegende Raúl González heeft momenteel het tweede elftal van de Madrilenen onder zijn hoede en zou kunnen doorschuiven. De 46-jarge Spanjaard speelde in totaal 741 officiële duels voor de Koninklijke en kent de club van binnen en buiten. Mogelijk krijgt Raúl in 2024 zijn eerste grote trainersklus.

Christophe Galtier

De laatste trainer die Ancelotti mogelijk kan opvolgen in Madrid is Christophe Galtier. De Franse oefenmeester vertrok woensdag al na één seizoen bij Paris Saint-Germain. Het bestuur van de Franse grootmacht was, ondanks het behalen van de landstitel, niet tevreden over de prestaties van de ervaren coach. Bij LOSC Lille en OGC Nice heeft hij bewezen wel degelijk over genoeg kwaliteiten te beschikken voor het trainersvak.