Transfernieuws

'Feyenoord zoekt vervangers voor Geertruida en kijkt naar Mexicaans international'

'Feyenoord zoekt vervangers voor Geertruida en kijkt naar Mexicaans international'

02-07-2023 11:59 Laatste update: 12:09

Volgens diverse Spaanse media heeft Feyenoord haar oog laten vallen op Julián Araujo van FC Barcelona B. De verdediger en Mexicaans international zou open staan voor een transfer. De Rotterdammers houden daarnaast serieus rekening met een vertrek van Lutsharel Geertruida.

Daarom kijken ze naar vervangers, waarvan Araujo dus één kan zijn. Hij is een 21-jarige rechtsback en maakte in 2019 voor vier miljoen euro de overstap van Los Angeles FC naar het tweede elftal van Barcelona. Volgens Diario Sport en Mundo Deportivo is de interesse van Feyenoord in Araujo de afgelopen dagen toegenomen. Barça zou ondertussen bezig zijn met het creëren van ruimte in de selectie, waar Araujo geen onderdeel meer van lijkt uit te maken.

Naast Araujo worden ook Joshua Brenet van FC Twente en Hugo Siquet van SC Freiburg in verband gebracht met Feyenoord. Mocht eerstgenoemde binnenkort daadwerkelijk in De Kuip gaan spelen, dan is hij de tweede Mexicaan in de kleedkamer. Santiago Giménez scoorde er vorig seizoen op los en werd landskampioen met de Rotterdammers. Ze nemen momenteel samen deel aan de Gold Cup.