Transfernieuws

'Timber acht zichzelf rijp voor een volgende stap, alle seinen staan op groen'

'Timber acht zichzelf rijp voor een volgende stap, alle seinen staan op groen'

26 juni - 14:36

Jurriën Timber acht zichzelf rijp voor een stap naar de top van de Premier League. Dat stelt Reon Boeringa, Ajax-watcher voor Voetbal International, maandag in zijn column. De centrale verdediger staat op het punt om een transfer te maken naar Arsenal en daar de vervanger te worden van Ben White.

"Vanuit Timber staan zelfs alle seinen in elk geval op groen, nu hij met The Gunners rond is over een contract", aldus Boeringa. "Na drie jaar bassispeler te zijn geweest bij Ajax, acht hij zichzelf rijp voor een volgende stap."

De journalist begrijpt dat de Oranje-international enthousiast wordt van het spelen voor Arsenal. "Onder Mikel Arteta heeft de Londense club afgelopen seizoen weer kleur op de wangen gekregen." De ploeg stond lang op de eerste plaats in de Premier League en raakte verwikkeld in een heuse titelstrijd met Manchester City, maar zag in de laatste fase van het seizoen het kampioenschap toch nog uit handen glippen. Het eindigde als tweede en is zodoende voor het eerst sinds 2016 weer vertegenwoordigd in de groepsfase van de Champions League.

"Dat is al een prestatie op zich van een club die vorig jaar vijfde eindigde", zo vervolgt Boeringa. "De wijze waarop Arsenal zulke hoge ogen gooide, was ook indrukwekkend. Arsenal speelde verzorgd en gevarieerd voetbal, met een ploeg die energie en spelvreugde uitstraalde. Met enkele gerichte aanwinsten wil Arsenal richting komend seizoen de laatste stap naar de absolute top zetten. Ook in dat opzicht loont het wachten voor Timber, want bij Arsenal kan hij onderdeel van een ploeg worden die een stapje verder is dan de club die hem vorig jaar wilde, Manchester United."

De Spaanse manager zou meerdere kanten op kunnen met de multi-inzetbare Timber. Zo komt hij in eerste instantie in aanmerking voor de positie van White, die bij balverlies als rechtsback speelt in een 4-3-3-formatie. Bij balbezit schuift Oleksandr Zinchenko door naar het middenveld en vormt hij samen met Gabriel Magalhães en William Saliba het centrale trio. "Net als Timber kan White prima uit de voeten in de opbouw, maar White zijn zwakke plek is zijn wendbaarheid, waardoor hij in grote ruimtes soms in moeilijkheden komt. Dat verklaart ook gelijk waarom Arsenal op jacht is gegaan naar een atletische, moderne verdediger en is uitgekomen bij Timber."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!