Nieuws

Feyenoord en Dordrecht maken samenwerking wereldkundig: ook Bosschaart betrokken

Feyenoord en Dordrecht maken samenwerking wereldkundig: ook Bosschaart betrokken

26-06-2023 10:49 Laatste update: 10:36

Feyenoord en FC Dordrecht hebben maandag officieel hun hernieuwde samenwerkingsverband wereldkundig gemaakt. Pascall Bosschaart, voormalig Feyenoorder, neemt de rol van assistent-trainer op zich bij Dordrecht, zo kondigen beide clubs aan. Daarnaast worden talentvolle spelers zoals Guus Baars en de recente aanwinst van Brighton, Antef Tsoungui, uitgeleend aan de Schapenkoppen.

Het samenwerkingsverband tussen Feyenoord en Dordrecht komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen maanden brachten meerdere media al naar buiten dat de twee clubs elkaar opnieuw zouden gaan vinden. Dat is maandag officieel bevestigd.

'De Keuken Kampioen Divisie is een goed podium voor talentontwikkeling, dat is de afgelopen seizoenen wel gebleken', begint Feyenoord-algemeen directeur Dennis te Kloese op de website van de club. 'Ons ideaal blijft om er met Jong Feyenoord actief in te worden, maar met FC Dordrecht hebben we direct een enthousiaste en energieke partner in de eerste divisie, waar we een prima tussenstap voor talenten kunnen creëren. Met Pascal Bosschaart hebben we bij uitstek iemand met Feyenoord-DNA ter plaatse die dat proces kan ondersteunen.'

'Ook op sportief vlak gaan we samenwerken', voegt een tevreden Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, toe op de clubwebsite. 'De resultaten op het veld zijn niet in lijn met de ontwikkelingen buiten het veld. Om ook hier een versnelling te realiseren en verbeterslagen te maken zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met Feyenoord. Ieder vanuit eigen identiteit en belangen. Zo krijgen wij de beschikking over spelers die normaal voor ons niet haalbaar zijn en krijgt Feyenoord voor hun talenten een goed sportief platform. Daarnaast krijgen wij door de samenwerking ondersteuning op het gebied van scouting, training, coaching en performance. In de vorm van kennis, netwerk en mankracht. Daardoor kunnen wij een grote verbeterslag maken in de organisatie dat moet leiden tot prestatieverbetering van het elftal en ontwikkeling van onze spelers en die van Feyenoord', klinkt het.

Hernieuwde samenwerking met FC Dordrecht officieel van start:

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) June 26, 2023

𝐅𝐂 𝐃𝐨𝐫𝐝𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐅𝐞𝐲𝐞𝐧𝐨𝐨𝐫𝐝! 🤝


Lees het volledige persbericht op onze website. 📲https://t.co/RUa1umalkx#SamenNieuweEnergieCreëren #EnergiekDordt #FCDordrecht pic.twitter.com/xW0lI0JtO3

— FC Dordrecht (@fcdordrechtnl) June 26, 2023